Hur får man fler likes på Instagram? 11 tips

Att få fler likes på Instagram är något som väldigt många personer vill, men hur gör man? Instagram växer för varje dag som går och det blir mer och mer viktigt att få massa likes på sina bilder. Så hur får man fler likes på Instagram? Här går vi igenom 11 tips. 

Att få fler likes på Instagram är en svår uppgift ifall du inte vet vad du gör. Vad du bör göra beror mycket på vilken målgrupp du vänder dig till. Du behöver anpassa ditt innehåll mot just den målgruppen. På så vis får du fler likes på Instagram. 

Hur får jag fler likes på Instagram?

Vill du öka din synlighet och engagemang på Instagram? Att få fler likes på dina Instagram-inlägg är ett vanligt mål för användare som vill växa på plattformen. I denna artikel kommer vi att utforska effektiva strategier för att maximera dina chanser att få fler likes på dina bilder och videor.

Vi kommer att granska hur du kan optimera dina inlägg med relevanta hashtags och engagerande bildtexter. Dessutom kommer vi att diskutera timingen för dina inlägg och varför det är viktigt att interagera med din målgrupp. Att förstå Instagrams algoritm är också avgörande, så vi kommer att ge dig insikter i hur du kan anpassa ditt innehåll för att nå fler användare.

Om du vill lära dig hemligheterna bakom att få fler likes på Instagram och ta ditt konto till nästa nivå, fortsätt läsa för att ta reda på de bästa metoderna och tipsen som hjälper dig att uppnå ditt mål. Så låt oss börja med att utforska de praktiska stegen för att öka ditt likesantal på Instagram!

Att ha bra internetuppkoppling och mycket surf är absolut nödvändigt när det kommer till att växa på Instagram. För att lösa detta rekommenderar vi att du skaffar Vimla. De är billiga och levererar en god uppkoppling.

1. Dina bilder på Instagram behöver ha hög kvalitet

De bilder du lägger upp behöver ha bra kvalitet. Det är en självklarhet för många men det är även många som postar bilder med dålig kvalitet. Särskilt i denna stressade värld vi lever i så är det många som bara lägger upp något väldigt snabbt på instagram.

Det behövs ingen jättedyr kamera eller mobil för att ta bra bilder idag. De allra flesta smartphones har bra kameror som du kan ta bra bilder med. En bra blixt och fokus är två saker som är viktiga att ha. Har du en Iphone, Galaxy eller motsvarande så är det inga problem.

De som ser dina bilder vill ha bra kvalitet, är det dålig kvalitet kommer de bara att skrolla vidare. Kan du utmärka dig genom att endast lägga ut högkvalitativa bilder så har du en fördel gentemot andra instagrammare. Det som separerar dig från mängden på ett positivt sätt är nästan alltid bra om du vill växa på Instagram. 

2. Använd passande filter

Idag finns det flertalet filter du kan välja på innan du lägger upp en bild på Instagram. Ett filter kan göra en bild mer tilltalande och snyggare. Förutom filter finns det även flera andra redigeringsfunktioner du kan använda dig av för att få en snygg bild. 

Skulle du ha en dålig mobil med en dålig kamera så kan ett filter vara ett sätt att dölja det.

3. Ha ett flöde i samma tema

Något som fler och fler värdesätter är att man har ett snyggt flöde som går i samma tema. Har du bilder i exempelvis svartvitt så ser det snyggt ut om alla är det. Det blir liksom din grej och de kommer komma ihåg dig som den som hade ett svartvitt tema. 

Ser de den svartvita bilden och sedan går in på din profil och ser att du har fler i samma tema så är det troligt att de även går och ge dessa bilderna likes. 

Ett vanligt sätt att skaffa ett flöde i ett och samma tema är att använda sig av 1 eller 2 filter. Då liknar dina bilder varandra rent visuellt och gör det möjligt för dina följare att direkt uppfatta att bilden de har framför sig är just din. 

4. Använd dig av andra sociala medier

Trots att folk har konton på en massa olika sociala medier så underskattar folk värdet i att upplysa dina följare på andra sociala medier att du lagt ut en bild på Instagram. 

Att upplysa följarna om att en ny bild lagts upp på Instagram är ett bra sätt att boosta likesen i början. Även om det bara är dina vänner så ger det en skön boost. När du får flera likes precis när du lagt ut bilden så upptäcker även Instagrams algoritm det och bilden har då chansen att visas för fler personer. Det i sin tur innebär fler likes för dig. 

5. Använd hashtags

Idag finns det flera olika hashtags som man kan använda sig av. Vill du nå många personer så är detta ett av de bästa sätten att göra det på. Fler personer som ser din bild innebär också fler likes. 

Att använda sig av populära hashtags som är relevanta till din bild är grymt. Då kan folk som vill se det typ av innehåll som du lagt ut, söka på hashtaggen och få upp din bild. Eftersom de är på jakt efter innehåll som ditt så innebär det också att det är väldigt troligt att de likear bilden. 

Du väljer helt enkelt relevanta hashtags till din bild för att nå ut till din målgrupp. Vänder du dig mer till en lokal målgrupp så kan du använda dig av lokala hashtags. 

6. Använd geotaggar

Du har säkert sett folks bilder när de varit på speciella ställen, då har de ofta taggat bilden med stället de är på. Är de alltså på en strand i Thailand så brukar de också geotagga stranden i Thailand. 

Då kan folk söka på platsen och få upp din bild. Letar de kanske efter en specifik strand i Thailand så kommer din bild upp. Precis som med hashtags så är de personer som söker på dessa saker på jakt efter bilder som dina, vilket innebär fler likes. 

7. Giveaways på Instagram

Att ha giveaways på Instagram kan vara både bra och dåligt. Har du tävlingsbestämmelser som går ut på att de ska följa dig och gilla bilden så innebär det fler likes och följare. Problemet blir däremot att få de att fortsätta följa dig och likea ditt innehåll. Oftast är folk bara ute efter att vinna saken som du tävlar ut och därefter bryr de sig inte om dig. 

Det är dock inte farligt och testa, kanske din målgrupp är särskilt benägna att fortsätta följa dig och gilla ditt innehåll?

8. Collabs med andra Instagrammare

Att samarbeta med andra instagrammare som lägger ut liknande saker som dig är väldigt bra. Då kan ni hjälpa varandra att få fler följare och likes. 

Det är bra ur två synpunkter. Den första är att om ni taggar varandra i texten till bilden så innebär det att många kommer klicka in och hamna på din profil. Där kan de gilla dina senaste bilder men också följa dig ifall de gillar ditt innehåll. Det är också ganska troligt att de gör just det – gillar ditt innehåll. Detta eftersom de redan gillar personen som du collabar med och om ert innehåll är relativt lika varandra så bör de gilla även ditt. 

Den andra fördelen är att när man är två så kan man åstadkomma riktigt roliga bilder. Roliga bilder innebär många likes, så kom på något riktigt roligt tillsammans. 

9. Börja följa andra

En förutsättning för att man ska få mycket likes är också att man har många följare. Ett sätt för att få många följare men även folk som kollar på din profil och då kan kolla igenom dina bilder är att börja följa folk. När de ser att du börjar följa dem så kikar de in på din profil och ser då dina senaste bilder. De kan då trycka på like på någon av dessa bilder eller börja följa dig tillbaka. 

10. Använd dig av videos då och då

Det är alltid bra med variation. När folk scrollar igenom sitt flöde så är 9 av 10 inlägg, bilder. Det innebär att du genom att lägga ut en video kan sticka ut lite från mängden. Förhoppningsvis drar du deras uppmärksamhet till dig och det ger i slutändan fler likes. 

11. Lägg upp ofta och regelbundet

Om du vill få mycket likes och följare på Instagram så är det viktigt att vara aktiv. Du behöver alltså lägga ut bilder relativt ofta och gärna regelbundet. Gör det till en rutin att lägga ut på Instagram en gång per dag eller varannan dag. Ju mer du lägger ut ju större är chansen att folk ser dig och gillar dina bilder. 

Se dock till att inte tumma på kvaliteten bara för att du lägger ut ofta. Att ha hög kvalitet är A och O. 

Hur ofta ska man lägga ut på Instagram? Det kan du läsa mer om här.