Intervju med Marcus Lindblad

I denna artikeln intervjuas Marcus Lindblad som håller på med affiliatemarknadsföring på heltid. I denna artikel får vi veta mer om hur hamnade på affiliate-spåret och vad han har för planer för framtiden samt mycket mer. Han ger även sin syn på att kombinera hemsidor med Youtubekanaler.

Vem är Marcus Lindblad?

Jag ser mig själv som en nördig och idérik kille som gillar aktier, fonder och investeringar. Mitt näst största intresse efter detta är digital marknadsföring där jag försöker vad jag lärt mig själv inom ekonomi finans och investeringar med min kunskap inom digital marknadsföring.

Jag gillar att resa, äta god mat, träna, skratta, och sådär.

Har lätt att snöa in mig på småsaker och bli riktigt insatt i vissa områden.

När och varför skapades SparaCash?

SparaCash.se startades av mig år 2016 efter att jag hade varit ute och rest i Australien och Asien under 1.5 års tid.

Jag drömde om att få starta något eget och hade sedan tidigare kunskaper om aktier, fonder och investeringar. Många vänner frågade mig hur man kommer igång med sina investeringar och jag kände att det hade varit smart att istället samla all information på ett ställe så man slapp och slösa tid på att berätta för varje vän. Det är inte så skalbart.

Eftersom jag tidigare också jobbat som föreläsare där jag pratade om investeringar för gymnasieelever så kände jag att det här var information som behövde komma ut till allmänheten och då även de som var i min ålder och yngre.

Jag önskade att fler fick lära sig aktier och fonder på ett enkelt och nybörjarvänligt sätt tidigt i livet istället för att känna vid 30-40 års åldern att man hade gått miste om avkastning och att det är för sent.

Därför startade jag SparaCash.

Hur kom det sig att du hamna på affiliate-spåret?

Det var i samband med att jag startade SparaCash som jag sökte runt på hur man tjänar pengar på nätet och landade på olika svenska bloggar som förklarade affiliatemarknadsföring.

Jag hittade flera personer som hade startat olika hemsidor, flyttat till Malta och levde helt på affiliate marketing.

Då insåg jag att det här är något som det faktiskt går att leva på.

Jag lade många timmar och sena nätter på att kolla på YouTUbe-videos om hur man byggde ett eget tema och SparaCash var faktiskt i sin första version ett egenkodat wordpress-tema. (sinnessjukt fult dessutom).

På den tiden hade jag ingen kunskap om SEO, sökordsoptimering utan mitt enda fokus var bara att leverera värde till de som läser.

I samband med detta upptäckte jag iallafall affiliatenätverken Adtraction, Adrecord och liknande och tjänade mina första kronor. Då öppnades en hel ny värld för mig.

Driver du SparaCash på heltid eller jobbar du även med annat?

Sedan December 2020 så driver jag SparaCash.se på heltid. Jag har även lite småprojekt på sidan av som jag experimenterar med men detta är inget som genererar några stora summor pengar.

SparaCash finns ju även på Youtube. Varför valde du att starta en kanal på Youtube och vad har du för planer för den framgent?

Jag tyckte dels att banker, nätmäklare och andra kanaler på YouTube i Sverige inte gick genom investeringar på ett tillräckligt lättförståeligt sätt. Det är en sak att göra det lättförståeligt.

Men finans är så otroligt krystat och bajsnödigt så det är omöjligt att få hela Sveriges befolkning att lyssna på det.

Detta märkte jag även när jag föreläste för gymnasieelever som är Sveriges tuffaste målgrupp. Få en gymnasieklass fordonselever att lyssna på dig prata om Aktier, ränta på ränta, och liknande – då är du jäkligt grym. Det är omöjligt.

Därför ville jag testa att göra videos om det som har en gnutta humor, utan kavaj, utan dess skitnödiga jargong.

Jag själv är inte speciellt duktig på investeringar och börsen men genom min youtube-kanal får jag själv lära mig mer om investeringar och dela med mig till den målgrupp som kanske vanligtvis inte orkar lyssna på gamla gubbar förklara nyckeltal, riskjusterad avkastning, och annat mumbo jumbo.

Ser du Youtube som ett komplement till hemsidan eller ser du det som två helt olika kanaler?

YouTube-kanalen och hemsidan går i ett. Jag försöker komplettera mina artiklar i text med en video. Problemet är dock med YouTube att om du vill få views så kan du inte lägga upp precis vad som helst. Du måste ha en tanke bakom varje video. Så i början försökte jag satsa på sökbart content för att nu gå över lite mer till klickvänligare videos för att få så många som möjligt att upptäcka mig. Detta för att bredda min målgrupp och få fler att hitta till hemsidan.

Avslutningsvis, har du några mål som du hoppas uppnå innan året är slut?

Att ranka top3 på aktier hade varit fett.

Digital-inkomst vill rikta ett stort tack till Marcus för att han tog sig tid att besvara frågorna.