pinterest, facebook, social media

Tjäna pengar på pinterest – hur kan man tjäna pengar på pinterest?

På Pinterest kan du tjäna pengar. Ja du hörde rätt, får du tillräckligt med följare så kan du börja tjäna pengar på Pinterest. Visst låter det kul? 

De allra flesta använder Pinterest till att få nya ideer och inspiration från andra. Plattformen växer hela tiden och är i nuläget en av de större sociala plattformarna. 

I artikeln går vi igenom hur du kan tjäna pengar på Pinterest.

Vad behöver du ha för att kunna börja tjäna pengar på Pinterest?

Precis som på många sociala medier så behöver du ha folk som följer dig för att kunna börja tjäna pengar på Pinterest. 

För att få dessa följare finns det mycket du kan göra. En sak som är väldigt simpel men som folk slarvar med är att de pinnar för sällan. De är inte tillräckligt aktiva på Pinterest helt enkelt. 

Hur många följare behöver man för att kunna tjäna pengar på Pinterest? Det är svårt att sätta någon speciell siffra på hur många följare du behöver eftersom allt handlar om vad du gör med dina följare.

Vill du lära dig mer om vad Pinterest är och hur det funkar kan du göra det här!

Hur kan man börja tjäna pengar på Pinterest?

De allra flesta ser bara Pinterest som ett sätt där man kan pinna saker och på så vis inspirera andra. Att tänka att man ska kunna tjäna pengar på Pinterest är främmande för många. Så tänkte även jag fram tills för ett tag sedan. 

På Pinterest hämtar du ideer och inspiration. Att kunna inspirera folk till att ta olika beslut är det som gör att man kan tjäna pengar på Pinterest. Kan du inspirera en person så kan du exempelvis inspirera personen att köpa ett företags produkt. Förstår du vart jag vill komma? Att kunna inspirera folk kommer göra att om du vill så kan du också börja tjäna pengar på det. 

Nu när du kan inspirera folk, vad kan du göra för att tjäna pengar på Pinterest? Här kommer några sätt som jag tycker är bra.

Samarbeta med varumärken för att utveckla nytt innehåll till deras Pinterest

Ifall ett företag inte själv har ett team med folk som kan sociala medier och speciellt Pinterest så kommer de behöva ta hjälp. Vilka är då bättre än de som har många följare på Pinterest och kan inspirera folk? 

Du jobbar alltså tillsammans med företaget för att ta fram bra pins som de sedan kan lägga ut på sitt konto. Pinsen är alltså till för deras konto men du som “expert” är den som gör dem och får betalt. Denna variant är inte fullt så vanlig då man riskerar att inte få samma spridning som om man lägger ut det på Pinterest influencerns konto. 

Vanligare är att man i samarbete med ett företag tar fram en kampanj som man kör på bådas konto. På detta sätt kan företaget komma åt din publik genom dig samtidigt som de lägger ut innehåll på sitt egna konto. En kampanj brukar man köra under några veckor där man lägger upp ganska många pins på både företagets och den kändes konto. Att ingå i en kampanj är ofta väldigt kul då du jobbar med företagets marknadsföringsteam och bollar ideer med dem. Det ligger liksom i bådas intresse att kampanjen ska gå bra och vara inspirerande. Företaget vill sälja sina produkten och du vill inte tappa följare under kampanjen utan helst öka i följare. Detta är ett bra sätt för företag att nå ut med sina produkter. 

Det tredje sättet att samarbeta med ett företag är genom att skapa en delad anslagstavla. Där blandar du dina och företagets pins. En delad anslagstavla syns på ditt och företagets profil. Företag brukar betala en fast avgift för att folk med följare på Pinterest ska göra en delad anslagstavla.

Använd dig av affiliatelänkar

Affiliatelänkar är länkar som du kan dela med dina följare och när de gör köp på dessa hemsidor så får du provision. Många företag har affiliateprogram idag och dessa kan du gå med i. 

Affiliatelänkar är bra i situationer när du själv hittar någon bra produkt hos ett företag. Produkten passar din målgrupp på Pinterest och då kan du också lägga ut det med en efterföljande länk till produkten. 

Man kan också använda affiliatelänkar när du taggar produkter i shoppa stilen-pin. Gå med i Shopstyle Collective för att ha möjlighet till det.

Bygg ditt varumärke

Använd Pinterest och andra sociala medier för att bygga dig och ditt varumärke. De flesta influencers finns idag på nästan alla sociala medier. Detta är för att de då kan nå ut till nya personer på de olika plattformarna samt för att det bygger ett varumärke. 

Har du följare på flera olika plattformar kan du dessutom köra stora kampanjer med företag. Kampanjerna kan gå ut på att du lägger ut inlägg på massa olika plattformar, På detta sätt kan företaget nå ut till jättemånga och de brukar därför betala väldigt bra för dessa samarbeten.

Lycka till!

Oliver

1 reaktion på ”Tjäna pengar på pinterest – hur kan man tjäna pengar på pinterest?”

  1. Pingback: Vad är Pinterest och hur funkar det? - digital-inkomst.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *