Tjäna pengar på instagram utan att visa ditt ansikte

Tjäna pengar på Instagram utan att visa ditt ansikte

Att tjäna pengar på instagram är något som låter lockande för många. Att dessutom kunna göra detta utan att själv behöva stå i rampljuset är något som nästan låter ännu mer lockande. Så hur gör man för att tjäna tusentals kronor på instagram utan att själv behöva vara i bild? Svaren har du nedan.

Jag har personligen fem stycken instagram konton som har mellan några tusen följare upp till ett par hundratusen följare. Nu vill jag dela med mig så att du kan börja tjäna pengar på instagram.

Inlägget innehåller affilliatelänkar till Vimla.

Hur tjänar man pengar på Instagram?

Det finns lite olika sätt att tjäna pengar på ditt konto. Det vanligaste sättet är att man tar betalt för att publicera reklam på ditt konto. Vad för någon sorts reklam som det är beror såklart på vad ditt instagram konto publicerar för inlägg.

De som vill synas på ditt konto brukar ta kontakt med dig via direktmeddelande eller mail ifall du har en sådan i din profil. De vanligaste är att man har 24 timmars eller 12 timmars reklam i form av antingen ett inlägg i ditt flöde eller en story. Ett inlägg är vanligtvis ungefär dubbelt så dyrt som en story eftersom fler personer ser ett inlägg. Den som vill köpa reklam av dig ger dig oftast en bild eller video som den vill att du ska lägga ut samt en länk som du antingen har i din swipe up på din story eller i din bio så att folk kan ta sig dit personen som betalar vill.

Att ha bra internetuppkoppling och mycket surf är absolut nödvändigt när det kommer till att växa på Instagram. För att lösa detta rekommenderar vi att du skaffar Vimla. De är billiga och levererar en god uppkoppling.

Affiliate åt ett företag

Ett annat sätt som du kan tjäna pengar på instagram på är att du blir affiliate åt ett företag. En affiliate är en person som skickar andra personer till ett företag. När personen som har blivit skickad gör ett köp så får den som har skickat denne person en viss del av pengarna som företaget tjänar. Företag som sysslar med digitala produkter ger ofta återkommande utbetalningar till sina affiliates. Detta eftersom en person som betalar för exempelvis ett internetabonnemang betalar varje månad. Om personen då fortsätter att betala för den här tjänsten, så får du också betalt. Ett vanligt företag som affiliates ofta använder sig av är Amazon, eftersom de är så stora och flera känner till dem så är de smidigt och välbetalt att skicka personer dit. Vill du bli en affiliate till Amazon så går det att göra här.

Vad är ett tema konto?

Ett tema konto på instagram är ett konto som har ett visst tema, exempelvis resor. I det här fallet hade då kontot lagt ut bilder på olika platser dit man kan resa. Dessa bilder plockar kontoägaren oftast av andra konton som lägger ut bilder inom samma ämne. Viktigt är dock att man ger “credit” till den som först har tagit bilden genom att exempelvis tagga denna personen i bilden eller i texten som tillhör inlägget du lägger ut. Kort och gott så repostar kontot andras innehåll.

Tema konton finns inom alla möjliga ämnen och du har säkert stött på dem när du har kollat ditt flöde. Exempel på tema sidor är meme pages och konton som lägger upp bilder på djur. Alla dessa kontoägare känner bra med pengar utan att själva behöva stå framför kameran.

Vem kan göra ett tema konto?

Alla kan göra ett tema konto och det är helt gratis. Du behöver bara göra ett nytt konto på instagram som du sedan namnger till något som passar det innehåll du har tänkt att publicera på kontot. 

Funktionen på instagram som gör att du kan växla mellan dina konton utan att behöva logga ut och logga in gör att det inte alls är så tidskrävande att ha dessa konton. Eftersom du inte heller (om du inte vill) gör ditt egna innehåll, utan använder dig av andras som du sedan ger “credit” till, så tar det inte mycket tid.

Hur mycket pengar kan man tjäna på Instagram?

Att säga exakt hur mycket pengar du kan tjäna är såklart väldigt svårt. Mycket beror på hur din engagement är, alltså hur många gillningar du får i relation till antal följare. Har du många gillningar i relation till dina följare så kan du också ta mer betalt för varje samarbete som du gör. Vilket är rätt logiskt, ifall du har många följare men väldigt få som aktivt gillar ditt innehåll så har du inte lika högt värde som ett konto där alla dennes följare aktivt gillar och kommenterar deras inlägg. Hur många gånger som du väljer att ha betalda samarbeten och reklam på ditt konto avgör också hur mycket du kan tjäna. Viktigt att tänka på att inte ha för mycket reklam, då kan lätt folk sluta följa dig.

En person som driver ett tema konto med ungefär 100 tusen följare, kan räkna med en bra engagement, kan räkna med att få ungefär 400 kr för ett inlägg som varar i 24 timmar du dessa 2 gånger i veckan så blir det ungefär 3000 kr. Detta är väldigt bra pengar, särskilt eftersom det är såpass lätt och att det inte tar mer än 20 minuter om dagen att hålla igång kontot.

Så vad väntar du på? Skapa ditt konto nu och välj ett tema som du är intresserad av och börja tjäna pengar på Instagram!

Jag har även skrivit en artikel om vad man kan skriva i sin text till sin bild på Instagram, den går att läsa här.

Oliver

10 reaktioner på ”Tjäna pengar på instagram utan att visa ditt ansikte”

  1. Pingback: Tjäna pengar på podcast - digital-inkomst.se - digital-inkomst.se

  2. Pingback: Tjäna pengar på youtube - 5 olika sätt - digital-inkomst.se

  3. Pingback: 20 tips på extra inkomster - digital-inkomst.se

  4. Pingback: extra inkomster - 20 Tips - digital-inkomst.se

  5. Pingback: Vad är en Influencer? Och vad gör dem? - digital-inkomst.se

  6. Pingback: Instagram text till bild - vad ska man välja? - digital-inkomst.se

  7. Pingback: Vad är Pinterest och hur funkar det? - digital-inkomst.se

  8. Pingback: Tjäna pengar på Tiktok - hur funkar det? - digital-inkomst.se

  9. Pingback: Hur ofta ska man lägga ut på instagram? - digital-inkomst.se

  10. Pingback: Hur får man fler följare på Instagram 2020? - digital-inkomst.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *