Instagram text till bild – vad ska man välja?

Du har säkert grunnat flera gånger på vilken text du ska ha till din Instagram bild. Instagram blir bara större och större. Att sticka ut ur mängden blir bara svårare och svårare. Så hur skriver du en bra Instagram text till din bild? Här nedan listar jag några tips som jag har funnit användbara under min tid på plattformen.

Jag har tidigare skrivit en artikel om “Tjäna Pengar På Instagram Utan Att Visa Ditt Ansikte” och ifall det är något du är intresserad av så är du välkommen att läsa den.

Har du något som är symboliskt för dig?

En sak som många inte tänker på är att man genom text på din Instagram bild har möjlighet att förknippas med ett särskilt citat. Detta citat kan vara något som du själv brukar säga. Kanske spelar du in videos på din Instagram där du brukar använda en viss mening eller ett speciellt ord. Kanske kan du då utnyttja detta och göra det till en symbol för dig? 

Youtubern SampeV2 har exempelvis dragit nytta av “Zubaya” som han brukade säga. Nu har han tryckt merch med detta ord och tjänar pengar just på grund av detta ord. Så tänk ut om det finns något roligt citat eller ord som just du använder, att använda ett visst ord med dina följare knyter också ihop gemenskapen.

Fånga dina följares intresse

Detta är oerhört viktigt. Idag så bestämmer sig folk redan från första meningen ifall något är värt att läsa vidare om. Därför är det väldigt viktigt att du fångar följarens intresse redan från första meningen. 

Hur kan du då fånga följarnas intresse? Du kan exempelvis använda dig av relevanta emojis. Kanske finns det några emojis som passar bra in i ett skämt? Skämt är också något som är väldigt bra att använda sig av i din Instagram text till bild. Alla gillar humor och att skratta till ett bra skämt, så varför inte använda dig av det? 

En del använder skriver också saker som “kommentera” och “tagga 3 kompisar”. Dessa kan funka bra men de riskerar också att få omvänd effekt. Detta eftersom det har blivit rätt så uttjatat.

Skriv dina hashtags sist i texten

Folk gillar inte att se hashtags i texten. Särskilt inte om det är hashtags som #followforfollow, dessa använde man för flera år sedan. Det är inte längre något som man vill skriva ut och visa folk att man använder. 

Ska man använda hashtags ska de istället passa in väldigt bra i texten. Du kanske har en speciell hashtag som bara du och dina följare använder? Använd den då. 

Hashtags är dock väldigt bra för de gör så du kan få mer exponeringar. Folk som söker på en hashtag får då upp dina bilder om du har taggat dem med just den hashtaggen. Detta kan alltså vara en väldigt bra sak om du vill växa på plattformen. 

Så hur gör du då om du vill använda hashtags för att växa men inte så följarna ser? Jo du sätter hashtags i slutet, några rader nedanför den vanliga texten. På detta vis kan dina följare inte se de om de inte aktivt trycker på läsa hela texten. Åt det går det dock inte att göra något.

Skriv inte för mycket text

Ibland är det inte bättre att skriva mer än 1 mening. Ifall du har en väldigt fin eller stark bild så behöver du inte lägga ner så mycket krut på en lång text till Instagram bilden. Ibland kanske du inte ens behöver skriva ett enda ord utan att det räcker med en emoji. Tänk på att en bild kan säga mer än 1000 ord, då behövs det inte en massa text under också.

Håll dig till din nisch

Har du en specifik målgrupp eller en speciell nisch som du är inom. Då är det bäst om dina inlägg också speglar den nischen. Detta gäller både bilden och texten. Ifall du är inom en väldigt ung nisch där många är barn. Då gäller det att vårda språket i din text till Instgram bilden. Viktigt är också att se över så att man inte använder svåra ord som barnen inte förstår. 

Har du däremot en äldre målgrupp som där flera har läst på universitet. Då kanske inte förkortningar och andra uttryck passar. Ta dig en funderare på vem du egentligen vill nå ut till.

Skriv en fråga i texten till Instagram bilden

Folk älskar att få frågor som de kan besvara. Det får dem att känna sig bekräftade och att de är viktiga. Instagrams algoritmer går ut på att ju mer kommentarer, likes och delningar du får, desto större är chansen att du syns för fler personer som ännu inte följer dig. Kan du då ställa en relevant fråga som många svarar på, då gillar algoritmen det. Detta kommer du troligtvis att belönas för genom att synas för fler personer. 

Svarar du också på dessa kommentarer och kanske ställer motfrågor. Då kommer många att känna sig väldigt uppskattade och du kommer att bli mer populär. Ser folk att du besvarar andras kommentarer så kommer de också troligen att kommentera.

Läs gärna också: Hur ofta ska man lägga ut på Instagram?

Om du har läst hela vägen hit så vill jag bara tacka dig för din tid!

Oliver

3 reaktioner på ”Instagram text till bild – vad ska man välja?”

  1. Pingback: Tjäna pengar på instagram utan att visa ditt ansikte - digital-inkomst.se

  2. Pingback: Hur ofta ska man lägga ut på instagram? - digital-inkomst.se

  3. Pingback: Hur får man fler likes på Instagram? 11 tips - digital-inkomst.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *