Hur hamnar man på For you på Tiktok?

När du har öppnat tiktok appen så har du säkert varit inne på For you, men hur hamnar man där? Att hamna på For you är något som för kreatören innebär många likes och följare. Att visas på For you sidan är målet för många. Men hur hamnar man där och vad är For you? Det går jag igenom i artikeln.

Inlägget innehåller affiliatelänkar till Vimla och Avanza.

Vad är For you på Tiktok?

For You på Tiktok är som en första sida. På For you visas videos som “trendar”. Detta innebär att de går bra och är virala. Går videos bra så vill Tiktok fortsätta att visa dem för nya personer. Dessa videos hamnar ofta på For you sidan. 

På Youtube är motsvarigheten rekommenderat sidan som också är första sidan när du går in på Youtube. Många sociala medier kör just något liknande som For you eftersom det fångar folks uppmärksamhet. Öppnar du appen och det första du får se är en bra video så är det också mer troligt att du fortsätter vara inne på appen. 

Precis som det låter så är For you sidan gjord för just dig. Den bygger på vad du tidigare gillat och ditt beteende på plattformen. Att hamna på folks For you innebär en stor ökning i likes och följare. 

Vad som visas på For you bestäms som sagt av vad du tidigare har gillat och gjort på Tiktok. Många har det som mål att hamna på For you sidan på Tiktok, men hur hamnar man där? Forsätt läs för att se svaret.

Att ha bra internetuppkoppling och mycket surf är absolut nödvändigt när det kommer till att växa på Tiktok. För att lösa detta rekommenderar vi att du skaffar Vimla. De är billiga och levererar en god uppkoppling.

Hur hamnar man på For you?

Att hamna på andra folks For you är något som många vill göra, men hur hamnar man på for you på Tiktok? 

Tiktok har inte själva gått ut och sagt hur algoritmen som ligger bakom hur For you sidan fungerar. Detta har gjort att folk har kommit upp med teorier och försökt pussla ihop för att förstå hur den funkar. 

Så som de flesta tror att algoritmen går ut på är följande. Först visas din video för en liten del användare, får videon bra respons i form av likes och följare så visas den för en större publik. Gillar den publiken var den ser så visas den för en större publik. Så här håller det på i ett antal steg tills du når sjukt många. I slutet av denna stege så tror folk att någon på Tiktok manuellt sitter och tittar igenom den innan den skickas ut till i princip alla. Det är alltså många steg som behöver tas innan man blir viral. 

För att hamna på For you kan du göra redan i början av dessa stegen. Det finns dock inget garanterat sätt att hamna på For you. Det handlar istället om att göra videos som folk engagerar sig i och som Tiktok märker att folk gillar. Då kommer de visa innehållet för fler användare eftersom de vill att de ska spendera all sin tid på appen.

Vill du ta din Tiktok till en helt ny nivå så läs artikeln om de bästa tripodsen för Tiktok.

Hur hamnar man på For you på Tiktok?

Vem kan hamna på For you?

Det fina med Tiktok som app är att vem som helst kan få ett klipp att gå viralt. Det enda du behöver ha är tillgång till smartphone och internet för att ladda upp klippet. 

Om din video passar in på vad andra användare kollar på så kan du räkna med att dyka upp hos andra. Detta oavsett hur många följare eller om det är din första eller hundrade video.

Läs gärna också om hur du kan tjäna pengar på Tiktok.

Tips på hur man hamnar på For you

Även om det inte helt säkert går att veta hur du hamnar på For you. Så finns det ändå flera saker som du kan göra för att troligtvis öka din chans att hamna där. Vill du maximera dina chanser till att hamna på For you så borde du testa dessa tips.

1. Gör det som är populärt

Att göra det som redan är populärt är ofta något som är bra. Att rida med trenden är bättre än att gå emot den för de allra flesta personer. Ifall du nu öppnar upp For you och kollar vad för typ av klipp som dyker upp. Börja kategorisera dem också. Då lär du se vad som är populärt och vad som funkar just nu. Gör något liknande då och rid på trenden. 

Att göra något helt unikt är svårt och ofta något som man misslyckas med. Men om du skulle lyckas hitta något unikt så kan det gå hur bra som helst. Men som sagt, för de flesta så funkar inte det.

2. Använd dig av hashtags

Du har säkert sett hur många videos har hashtags som #fyp, #foryoupage och #foryou. Vissa säger att detta ska göra så att dina videos har större chans att hamna på For you sidan. Det finns inga bevis för att det är så men det skadar ju inte att använda sig av det. 

Hashtags är annars också bra att använda för att utöka de konton du kan nå. Söker folk på en hashtag så kan din video dyka upp där och fler ser då din video. Att använda relevanta hashtags är något som kan hjälpa dig att nå ut till fler oavsett vilken plattform du är på.

3. Dela dina videos på andra sociala medier

Detta är något som underskattas enormt mycket. Alla sociala medier appar är bra på olika saker och har sin egen publik. Genom att då dela dina videos från Tiktok till exempelvis Instagram så kan du få en helt ny publik som upptäcker dig. Ju fler som får upp ögonen för dig ju fler likes och följare kommer du få.

Ifall du blir stor på Tiktok så blir du en Tiktok kändis. Ifall du istället också blir stor på andra ställen som exempelvis Instagram och twitter så bygger du ditt varumärke. Är du med på vart jag försöker komma? Ifall du bara finns på Tiktok kommer du alltid bli förknippad med Tiktok och bara de som är där kommer veta om dig. Om du istället också finns på andra plattformar kommer folk istället börja komma ihåg ditt namn. Du kommer alltså bli en form av ett varumärke. Du blir ett varumärke för dig själv som du kan sälja in hos företag.

4. Interagera med andra på Tiktok

Folk älskar att få svar på frågor och kanske en kommentar från någon de följer. Det är sådant som kan bygga en community. Likear du andras innehåll är det också troligt att de likear ditt. 

När du engagerar dig i andra så ser andra det också och då får de en positivt bild av dig. Du blir inte den där dryga självupptagna influencern utan en person som har fötterna på jorden.

Oliver

3 reaktioner på ”Hur hamnar man på For you på Tiktok?”

  1. Pingback: Tjäna pengar på Tiktok - hur funkar det? - digital-inkomst.se

  2. Pingback: Vad är Tiktok? - digital-inkomst.se

  3. Pingback: Bästa tripoden för Tiktok 2020 - digital-inkomst.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *