Hur gör man sin Tiktok privat?

Att göra sin Tiktok privat är något som många undrar hur man gör. Folk vill inte alltid att vem som helst ska kunna se vad man lägger ut. Därför är det bra att veta hur man gör sin Tiktok privat. Detta kommer jag att gå igenom i artikeln.

Vad innebär det att ha ett privat konto på Tiktok?

Att ha ett privat konto innebär att folk som du inte vill ska se dina videos inte kan se dem. Kanske vill du inte att din crush ska se dina videos eller att din stalker ska se dem. D är det perfekt att göra ditt konto privat. 

När du har gjort ditt konto privat så kommer detta ske. Varje gång du nu kollar på dina videos kommer du se en liten ruta i vänstra hörnet som visar att det är privat. När andra går in på din profil kommer de också att stå att du är privat. 

Vill du vara ännu mer privat så tar du även bort “Föreslå ditt konto till andra”. Detta gör att folk inte ens kan söka på dig och få upp dig. För att göra detta så klickar du bort det gröna så att den är grå. Knappen finns precis under “Privat konto” som du nyss var inne på.

Hur man gör Tiktok kontot privat

För att göra det lättare för er så kommer jag att skriva stegen och ha med bilder.

  • Öppna Tiktok appen och gå in på din profil.
  • Klicka på de 3 prickarna uppe i högra hörnet. 
Hur gör man sin Tiktok privat?
  • Tryck på Sekretess och säkerhet. 
Hur gör man sin Tiktok privat?
  • Klicka i “Privat konto” så att den blir grön precis som på bilden
Hur gör man sin Tiktok privat?
  • Klart! Det var ju inte så svårt!

Varför skulle man vilja göra sitt konto privat?

Det kan finnas många anledningar till varför man vill göra sitt konto privat. Anledningarna som kan ligga bakom vet du antagligen bättre än mig då det är individuellt. 

Generellt kan man väl säga att folk som gör enligt dem “pinsamma” videos som de bara vill att vänner ska se, gärna gör sina konton privata. 

De som också bara vill kolla på videos och inte lägga upp något använder sig också ofta av denna funktion. De brukar ibland också ta det ett steg längre och inte tillåta andra personer att kunna söka upp dem.

Läs gärna också om hur man tjänar pengar på Tiktok eller om hur man hamnar på For you sidan på Tiktok.

Lycka till!

Oliver

1 reaktion på ”Hur gör man sin Tiktok privat?”

  1. Pingback: Vad är Tiktok? - digital-inkomst.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.