Hur får man fler prenumeranter på youtube? – 18 tips

Att få fler prenumeranter på Youtube är något som många drömmer om men hur får man det? Detta och lite till går vi igenom i artikeln här nedan. 

Att få många prenumeranter på Youtube är en förutsättning för att kunna tjäna tjäna pengar på det. Detta innebär att många vill veta precis samma sak som du, hur man får fler prenumeranter på Youtube.

Läs gärna också om hur du kan tjäna pengar på Youtube.

Inlägget innehåller affiliatelänkar till Vimla.

1. Ha en introduktion

Den som hamnar på din video vill gärna veta vad den ska handla om. Det är därför väldigt bra att göra en introduktion i dina videos för att tittarna ska veta vad videon kommer att handla om. Detta är standard för många på Youtube men jag ser ändå många som inte har en introduktion. Jag ser också en del som bara kör någon simpel logotyp och sen musik i 20 sekunder. Det är ingen bra ide då det inte ser professionellt ut. 

Tänk på att introduktionen ska få dina tittare att vilja fortsätta titta.

2. Ha en avslutning

Att ha en avslutning i form av ett outro där du pratar eller där någon grafik visas är bra. Efter att du exempelvis muntligt gjort en avslutning på klippet är det dessutom bra om du visar upp dina senaste videor. Du har säkert sett flera videor där det i slutet dyker upp 2 rekommenderade videos och en knapp där du kan prenumerera. 

Denna form av avslutning ger dig stor chans att få fler prenumeranter, men också att få fler visningar på dina andra videos.

3. Dela filmer på andra sociala medier

Det går inte nog att betona hur viktigt det är att använda sig av flera sociala medier. Ju fler som ser att du lagt ut ett klipp ju fler kan klippa på det och se den. Det är ungefär den tanken du bör ha när du delar det på andra plattforma. 

De olika sociala medierna har alla sin typ av publik. Genom att dela dina filmer kan du nå ut till alla dessa publikerna. 

Att bli stor på andra sociala medier är också väldigt bra då du skapar ett varumärke. Har du följare på flera olika plattformar kommer företag också vara beredda att betala mer för samarbeten. 

En plattform som är väldigt het just nu är Tiktok. Är du intresserad av hur du kan tjäna pengar på Tiktok så har jag skrivit en artikel om det här.

4. Publicera videos regelbundet

Att regelbundet ladda upp videos är oerhört viktigt. Folk är mer benägna att följa dig ifall du lägger upp videos regelbundet och ofta. Ifall du bara lägger upp något klipp då och då kommer de inte tycka det är värt och prenumerera. 

Att sätta upp ett schema kan vara bra ur två olika synpunkter. Den första är att det gör det lättare för dig att organisera ditt liv. Ifall du vet att du släpper videos på onsdagar och fredagar då kan du planera framåt i tiden och strukturera upp ditt liv. 

Den andra saken är att det är bra för dina prenumeranter. Ifall du väljer två dagar som du publicerar videos på varje vecka så vet prenumeranterna vad de kan förvänta sig. Du lär också få fler visningar på nya videos då folk vet att du lägger upp videos just då. Folk gillar att veta i förväg vad som ska hända och vad de kan förvänta sig. Se därför till att utnyttja det.

Att ha bra internetuppkoppling och mycket surf är absolut nödvändigt när det kommer till att växa på Youtube. För att lösa detta rekommenderar vi att du skaffar Vimla. De är billiga och levererar en god uppkoppling.

5. Använd dig av spellistor med relevanta videos

Detta tips passar bra för dig som vill få folk som precis landat på en video hos dig att stanna på din kanal. Ju fler videos och ju längre de tittar på dina videos så blir chansen större att de prenumererar.

Har du tidigare videos som är om samma ämne som videon du nyss la upp? Ja men se till att skapa en spellista med dessa så att folk fortsätter kolla på dina andra videos. 

6. Ha tävlingar

Detta tipset kan funka väldigt bra. Har du en produkt hemma som passar bra in på din kanal? Då kanske du kan tävla ut den. För att tävla behöver man kanske prenumerera och gilla klippet. Se till att skaffa bra tävlingsbestämmelser som du kan tjäna på i det långa loppet. 

Det är vanligt att man tävlar ut någon sak när man uppnår ett visst antal prenumeranter. Det brukar vara väldigt uppskattat.

7. Påminn folk om att likea klippet

Skulle du be folk prenumerera så är chansen stor att folk inte gör det. De kanske inte gillar dig tillräckligt mycket för att de ska vilja se dina videos när du lägger upp nya. 

Att däremot be om att folk ska gilla ditt klipp är något som många kan gå med på. Har de kollat på hela din video så tycker de antagligen att videon är bra. 

Det är också som så att Youtubes algoritm kollar en del på om folk likear videon. Detta kan innebära många fördelar och de listar jag här nedan. 

  • Dina videos hamnar högre upp i sökresultaten.
  • Du har chans att hamna på trending.
  • Folk som gillar dina videos kanske också börjar prenumerera.
  • Ser folk att du får många likes på dina videos så ökar också chansen att de börjar prenumerera på dig.

8. Uppdatera din profil regelbundet

Att ha en uppdaterad profil är ett måste. Se till att uppdatera allt som som finns på profilen så att den hela tiden är uppdaterad. Har du länkar på din profil så se till att de fortfarande fungerar och att de går till rätt ställe.

9. Följ trender

Att följa trender kommer garanterat få fler att se dina videos och på så sätt lär du få fler subscribers. Det är vanligt att stora Youtubers drar igång någon trend, se då till att hänga på den. Det är bättre att följa med strömmen än att gå emot den. 

Folk söker som galningar på trender. Se till att dra nytta av det. Många gånger kan man växa fruktansvärt mycket bara på en trend ifall man följer den.

10. Skapa bra innehåll och videos

Denna är självklar men det tål att upprepas. Anledningen till varför folk prenumerera är för att de gillar dina videos. Därför kommer du få många prenumeranter av sig självt ifall du gör bra videos. 

Vad är då bra innehåll? Det är väldigt svårt att svara på. Det är en fördel ifall du gör någon form av analys över din målgrupp för att se vad de kan tänkas gilla. Genom att se till att det inte finns massa luckor där ingenting händer eller är tråkigt så lär du komma långt. 

Förutom att innehållet ska vara bra så är det bra om kvaliteten är bra. Teknologin går framåt hela tiden så folk nöjer sig inte längre med bilder som är suddiga. Kolla därför över utrustning och inställningar för att se till att din kvalite är bra. Ställ frågan till dig själv “skulle du prenumerera på en kanal med dålig kvalite på videon”? Troligtvis är det svaret nej.

11. Fyll i metainformation när du publicerar en ny video

När du publicerar en ny video så brukar det finnas flera olika fält där man kan fylla i saker. En del kommer att vara onödiga för just din video. Se dock till att fylla i alla fälten ändå, i slutändan kan det få dig att synas för fler personer i sökresultaten. 

De skulle ju inte vara där om de inte fyllde någon funktion alls?

12. Engagera och involvera dina tittar

Det är oerhört viktigt för folk att få känna sig involverade och att få bekräftelse. Det är därför väldigt viktigt att du gör just det, involverar dina tittare.

Det finns flera olika sätt att involvera dina tittare, exempelvis genom kommentarer. Du kan ställa frågor till dem som de sedan svarar i kommentarsfältet. Eller så kan du be om förslag på ämnen för nästa videon. Det finns extremt många sätt att engagera din publik på så försök vara kreativ. Kanske kan du sticka ut lite, det aldrig helt fel. 

Märker folk att du bryr dig om dem och deras åsikter så skapar det en bra bild av dig. Du knyter på så vis ett starkare band mellan dem och dig och de lär prenumerera på dig.

13. Ha tålamod och stressa inte

Stress är någonting som är dåligt och som får oss människor att göra dåliga saker. Du behöver inte bli störst på Youtube jättesnabbt, det är okej om det tar lite tid. 

Även om du gör allt som man ska göra så kan det ändå ta väldigt lång tid innan det börjar ta fart. De som är stora nu har antagligen lagt ned flera år av slit med väldigt lite prenumeranter. De allra flesta skiter i det och slutar ladda upp videos efter ett tag eftersom framstegen i början kan vara väldigt små och långsamma. 

Har du precis börjat så är det absolut ingen stress. Se till att bara regelbundet ladda upp bra videos så kommer prenumeranterna att komma. Under tiden lär andra kanaler (konkurrenter) att kasta in handduken och då ökar dina chanser att växa.

14. Gör collabs

Collabs innebär att du gör samarbeten med andra Youtubers. Det kan t.ex vara att ni spelar in en video ihop till era kanaler. Detta är bra då du syns för en helt ny publik. Gör du och personen liknande typ av klipp så är det väldigt troligt att de som prenumererar på den ena också börjar göra det på den andre. 

Det är optimalt ifall du hittar någon som har lite fler prenumeranter än dig själv ifall du vill ha en bra collab. Den som har mer prenumeranter än den andre kan såklart skicka över fler av sina prenumeranter till dig än vad du kan till han. 

Collabs är också bra överlag då det ger en ny typ av innehåll på kanalen. Det är alltid bra med omväxling och det kan få dina prenumeranter att fortsätta kolla på dig. Collabs blir också ofta väldigt roliga att kolla på så du lär också få fler prenumeranter.

15. Ladda upp ett manus

Ifall du har ett manus när du gör dina videos så kan du ladda upp det som ett transkriberat manus. Detta ökar din chans att synas på Youtube då Youtubes algoritm lättare kan förstå vad för typ av innehåll videon har. 

Ett manus kan också vara bra för de som inte kan höra ljud eller som av annan anledning bara kan kolla.

16. Använd dig av thumbnails

Thumbnails är oerhört viktigt om du vill locka nya titare till dina videos. En thumbnail är som en framsida på en bok. Alla vet att många väljer bok baserat på vad framsidan visar. Det och titeln på videon är det som på riktigt kan locka folk att kolla på dina videos. Ju fler du lockar till dina videos ju fler prenumeranter kan du få. Ingen prenumerera ifall de inte sett någon video av dig. 

Thumbnailen har som uppgift att fånga folks intresse så att de klickar in på videon. Beroende på vad din kanal innehåller så kan olika thumbnails passa bättre än andra. Generellt kan man dock säga att en thumbnail där en människa syns som är glad är något som brukar funka. Varför? Jo, folk gillar att relatera till andra människor. Är thumbnailen glad så blir de glada.

17. Ta hand om dina prenumeranter

Att ta hand om sina prenumeranter är A och O för att de ska fortsätta prenumerera på dig. Ju mindre prenumeranter du har desto viktigare blir det att du tar hand om dem. Detta då de förväntar sig att du ska svara på kommentarer och liknande när du är en mindre kreatör. När du sedan blir en stor kreatör förstår de att de blir svårt att hinna med och besvara alla. 

Att ta hand om sina prenumeranter är inget svårt men det kan ta en del tid. Se därför till att ha en rutin som exempelvis att du varje morgon besvarar kommentarer. 

Folk som prenumererar på dig vill bli bekräftade. De vill få sina frågor besvarade och få bolla sina ideer med dig. Vill du få fler prenumeranter på Youtube så se till att ta hand om dem. 

Ingen gillar Youtubers som aldrig tar sig tid att svara på kommentarer och som tror att de är megakändisar. 

18. Fokusera på kvalite

Du har säkert hört att man ska lägg upp så mycket som man bara kan. Att det bara är att lägga upp och lägga upp. Det är delvis sant då fler videos ger dig fler chanser att få nya prenumeranter men det är inte hela sanningen. De videos du lägger upp behöver vara av bra kvalite. Om någon hamnar på din video så vill de inte se en skräp video. De som brukar prenumerera är också de som brukar kolla på dina tidigare videos. Är varannan video bra och varannan skräp så kommer de inte vilja prenumerera, därför är kvalite viktigt. 

Sätt därför inte för höga mål på att du ska leverera X videor varje vecka. Lägg hellre upp lite mindre men se till att alla blir bra. Märker Youtubes algoritm att du bara producerar bra innehåll så kommer du att bli belönad för det.

Ha kul

I slutändan handlar allt om att ha kul när gör dina videos. Har du kul så kommer dina tittare också ha kul.

Förhoppningsvis har jag besvarat hur man får fler prenumeranter på Youtube och har du några fler frågor är det bara att skriva en kommentar.

Oliver

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *