tiktok, app, iphone

Hur får man fler likes på Tiktok? 6 tips

Appen Tiktok växer oerhört snabbt just nu och flera av dina vänner använder säkert appen. Precis som på många andra sociala medier så kan man ge likes till det innehåll som man gillar. Det har gjort att många undrat hur man får fler likes på Tiktok och därför ska jag berätta hur man gör i artikeln.

Inlägget innehåller affiliatelänkar till Vimla.

Tiktok är en otrolig möjlighet

Det är faktiskt som så att Tiktok är en väldigt bra möjlighet för dig som vill växa på sociala medier. Tiktok är ganska nytt och det innebär att det inte finns särskilt många stora profiler på plattformen än. Utan istället håller dessa på att skapas just nu och det är ofta det dyker upp helt nya ansikten som blir stora. 

En tidigare läsare här på digital-inkomst.se lyckades växa från att ha ett tiotal följare till att nu ha över 10 000 följare. Detta gjorde han på under en månad. Det säger en hel del om hur snabbt det faktiskt kan gå och vilken fin möjlighet du har framför dig. 

På Tiktok finns det massvis med olika typer av innehåll. Det finns de som kör domino med kort till de som dansar till musik. Det finns otroligt många saker som du kan göra och även de mest bisarra talangerna brukar gå hem på Tiktok. Tiktok är en plats där kreativiteten flödar och så länge du har den kreativiteten så kan du växa på Tiktok.

Att ha bra internetuppkoppling och mycket surf är absolut nödvändigt för att kunna växa på Tiktok. Därför rekommenderar vi att du skaffar Vimla. De är billiga och levererar en god uppkoppling.

Varför likes på Tiktok är viktigt

Precis som på många andra plattformar så kan man ge likes till innehåll som man gillar på plattformen. Dessa likesen som du som kreatör får är väldigt viktig ur många aspekter.

En aspekt som är väldigt vanlig på andra plattformar är att det är viktigt att få likes för att kunna visa upp det för sina vänner. Det är kanske inte lika viktigt på Tiktok som på exempelvis Instagram men det är fortfarande väldigt viktigt för många. 

En annan aspekt är att likes är bra för Tiktoks algoritm. Algoritmen är till för att bestämma vad för typ av innehåll en tittare ska se. Går du in på “For you” eller “För dig” som det kallas på svenska så är de klipp du ser framtagna av en algoritm. Den analyserar vad du gör på Tiktok, vilka typer av klipp du gillar, vilka du följer och mycket mer. Med den datan så letar den efter videos som du troligtvis kommer gilla. De videosen visas sedan för dig och förhoppningsvis gillar du dem. Varför gör dem det? Jo för att du ska bli kvar i appen och inte gå ut från den. Vad innebär detta för dig som kreatör? Det innebär att om folk interagerar genom exempelvis likes så kommer din video att visas för fler personer. Det i sin tur kommer att leda till fler likes och följare.

Hur får man fler likes på Tiktok?

Nu är det dags att komma till det som alla vill veta och det som alla är på jakt efter, nämligen hur man får fler likes på Tiktok. Det finns flera olika saker och tips som man kan använda sig av för att få fler likes. Därför går vi igenom här 6 tips som vi gillar och som du borde använda dig av.

1. Ha en bra profil

Det är viktigt att din profil ser bra ut för att få fler likes på Tiktok och fler följare. Om någon kollar på din video och gillar den så är chansen stor att de går in på din profil. Ser din profil dålig ut så är chansen stor att de varken börjar följa dig eller likear klippet när de går ut från din profil. Är din profil däremot bra så är chansen stor att de likear ditt klipp och börjar följa dig. 

Hur vet man om en profil är bra? Det är egentligen inte svårt att sätta ihop en profil som är bra. Det handlar bara om att inte göra dumma beslut. En profilbild som är på dig eller på något annat kul är en väldigt bra start. Att sedan ha en uppdaterad beskrivning där man kanske skriver om vem man är eller på vilka andra plattformar man finns är också bra. Att använda knapparna för att lägga in exempelvis ditt instagram konto är också bra. Det ger ett seriöst intryck.

2. Bra kvalitet på klippen

Idag vill inte folk kolla på klipp ifall de är lite suddiga, då scrollar de vidare. Det är därför viktigt att kvaliteten på det du spelar in och lägger upp är bra. Det behöver inte vara mega bra då klippen bara är 15 sekunder men det får inte vara sämre än snittet. 

Är kvaliteten sämre på dina klipp än på andras så kommer folk inte likea din video eller följa dig. Mest troligen så kommer de knappt kolla på klippet då de vet att de bara kan scrolla vidare och se ett annat klipp med bra kvalitet. Detta innebär att för dig som skapare så riskerar du genom dålig kvalitet att folk inte ens ger ditt klipp en chans.  

Något som kan göra dina klipp bättre är en tripod. Med en tripod kan du sätta upp mobilen så att den inte ramlar när du spelar in en video. Den underlättar oerhört mycket för dig som kreatör samtidigt som det innebär att du kan använda nya vinklar.

3. Använd dig av andra sociala medier

Många underskattar kraften i att använda andra sociala medier. Att använda sig av andra sociala medier är snarare väldigt bra då du syns för ännu fler personer. Blir du stor på en plattform kan du ofta skicka över dina följare till andra plattformar där de börjar likea och följa dig. 

Många som precis börjar med Tiktok finns på andra sociala medier också. Det innebär att även om du inte har jättemånga följare där så kan det ändå ge en liten skjuts att visa att du finns på Tiktok

Dina vänner följer dig säkert på sociala medier, försök nå ut till dem och säg att det hade varit schysst om de kunde kolla på ditt innehåll. Gillar de det så kommer de garanterat att likea dina klipp.

Hur får man fler likes på Tiktok?
Hur får man fler likes på Tiktok?

4. Använd hashtags på Tiktok

Hashtags är vanligt förekommande på i stort sätt alla sociala medier och det av en anledning. Det gör så att folk kan söka på ett visst ämne med en hashtag och få upp innehåll som är passande till det. Folk underskattar dock hashtags på Tiktok, de är väldigt bra om du vill få fler likes på Tiktok men folk ser inte det. Det är dock en fördel för dig då det innebär mindre konkurrens.

Om du använder bra hashtags kan det innebära att du syns för många nya människor och det i sin tur leder till fler likes. Det är därför väldigt viktigt att du använder dig av hashtags när du postar dina inlägg. 

Vilka hashtags ska man använda? Hashtaggen som man använder bör vara relevant till vad ditt klipp som du lägger ut handlar om. Du kan använda flera olika hashtags men se till att de är relevanta. Exempelvis om det är en söt hund i din video så kanske #dog kan vara en passande hashtag.

Det finns även teorier om att man ska hashtagga #foryou för att ha större chans att hamna på For you sidan. Om det stämmer vet man inte men det skadar ju inte att göra det för att vara på den säkra sidan.

5. Analysera

Att analysera och Tiktok kanske låter som två saker som inte går ihop alls, men det gör det. Att analysera är oerhört viktigt ifall du vill få fler likes. Genom att analysera kan du ta reda på massa saker som du sedan kan använda dig av för att få en större framgång. 

Kolla på dina senaste klipp och analysera exempelvis antal likes och visningar. Gick något klipp mycket bättre än de andra så kolla vad klippet handlar om och fundera över varför den gick bättre än de andra. Då kan du kanske i framtiden göra liknande klipp som du då vet går hem hos folk. 

Att kolla på vad som funkar och inte funkar kommer att spara mycket tid åt dig. Testar du ett visst koncept i en del klipp och märker att de inte funkar så är det bara att lägga av med det konceptet. Har du däremot något annat koncept som funkar bra så ska du bara fortsätta köra på med det. På så vis är du också effektiv med din tid och slösar den inte på saker som du vet inte kommer lyckas.

6. Gör duets eller collabs

Duets är när du gör videos tillsammans med en annan. De klippen kan ofta bli väldigt roliga och ibland även mer populära än orginal klippen.

Att använda sig av andra populära videos och sedan spela in när man reagerar på dem är något som brukar gå hem.  

När du letar personer att göra collabs med så titta på de som sysslar med liknande typ av klipp som du. De bör också vara ungefär lika stora som dig på plattformen. När du gör collabs med någon som är lika stor och som gör liknande innehåll som du så innebär det att deras följare är relevanta för dig. Deras följare är potentiella följare även till dig.

Avslutningsvis

Tiktok är en kreativ plattform där du belönas ifall du är kreativ. Se därför till att även vara kreativ när du jagar likes. Kanske kan du hitta något helt unikt koncept som folk gillar, då kan antalet likes skjuta i höjden. 

Även om du kan bli känd på Tiktok över en dag så betyder det inte att det är så det oftast går till när någon blir känd. Ofta behöver man lägga upp flera klipp med bra kvalitet som sakta men säkert gör dig större och större på Tiktok. Det finns dock en chans att antal följare exploderar över en dag och det är det som är det fina med Tiktok.

Vill du lära dig om hur man tjänar pengar på Tiktok kan du göra det här.

Finns det något tips som jag har missat så tveka inte på att kommentera?

Oliver

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *