influencers, social networks, social

Hur får man fler följare på Instagram?

Att få fler följare på Instagram är något som många vill och en stor följarskara är något folk strävar efter. Det finns dock en vanlig fråga och det är: hur får man fler följare på Instagram? Det ska vi förklara för dig i artikeln. 

Jag har själv drivit Instagram themepages och fått tusentals med följare. Jag har därför samlat på mig en hel del erfarenhet och kunskap om hur man får fler följare på Instagram. I artikeln kommer jag gå igenom många tips som du bör använda dig av. 
Mer om hur Instagram themepages funkar kan du läsa här.

1. Använd hashtags

Alla sociala medier har hashtags och detta av en orsak. Genom hashtags kan du “kategorisera” ditt inlägg. Hashtagsen skvallrar om vad ditt inlägg handlar om. Folk kan sedan söka på dessa hashtags och hitta ditt inlägg. Hashtags är alltså ett perfekt sätt för dig att nå nya personer med dina inlägg. Dessa personer kanske sedan bestämmer sig för att följa dig. 

Att använda rätt och relevanta hashtags är viktigt. Jag ser väldigt ofta folk som använder helt irrelevanta hashtags för att de är hashtags som många kollar på. Att använda lämpliga hashtags är väldigt simpelt. Handlar det om djur så är #djur en lämplig hashtag. Inom varje område finns det “stora” och “små” hashtags vilket innebär att det är många eller få som kollar på en viss hashtag. 

Hur “stora” hashtagsen är kan du se genom hur många som lägger ut inlägg med den. Ju fler som lagt ut bilder med en viss hashtag desto fler är det som faktiskt söker på den. 

Att bland stora och små hashtags är bäst. Att dyka upp högt på hashtagen är lättare ju mindre den är men antalet som du når är också mindre. Blanda är därför optimalt, går ditt inlägg väldigt bra så kan du hamna högt på den stora hashtagen. Du satsar inte 100% på det utan har ändå en del mindre hashtags som är lättare. 

Hur många hashtags ska man ha då? Jag brukar använda mig av ungefär 15 stycken. Bland dessa så blandar jag mellan stora, mellan och små hashtags för att maximera resultatet. Instagram tillåter max 30 hashtags så håll dig inom det. 

Använder du samma hashtags till varje bild så kan du kopiera in dem i mobilens anteckningar och ta de därifrån när de är dags att lägga ut en ett inlägg.

hashtag, facebook, social networks

2. Följ andra på Instagram för att få fler följare

Att börja följa andra på Instagram är väldigt simpelt men det lättaste sättet att få nya följare på. Det går ut på att du helt enkelt börjar följa folk och hoppas på att de börjar följa dig tillbaks. Detta tips kommer att funka som bäst för dig som inte har fått så många följare än. Genom att göra detta så kan du få upp till 50 nya följare per dag. 

För att få så många nya följare genom denna metod som möjligt så är det viktigt att hitta rätt folk att följa. Det finns lite olika sätt att hitta dessa folk på. För att kunna börja hitta folk behöver du veta på ett ungefär vad din målgrupp är. När du väl vet din målgrupp så ska du söka upp den.

Hur hittar man folk att börja följa?

För att söka upp din målgrupp kan du kolla på relevanta hashtags. Används det några särskilda hashtags inom det ämne som ditt konto handlar om? När du väl är inne på en hashtag så går du in på någon bild där. Det du sedan gör är att kolla vilka som har gillat bilden och sedan börja följa dem. De som har gillat bilden som antagligen handlar om liknande saker som du lägger upp är högst relevanta för ditt konto. Är ditt innehåll liknande och bra så är det troligt att de börjar följa och gilla dina bilder också. 

Andra sättet att hitta din målgrupp på är att du letar upp ett annat konto som är liknande ditt. Det kan du exempelvis göra genom att kolla på vilka dina följare också följer. Efter att du hittar ett konto som liknar ditt så går du in på deras bilder och kollar vilka som gillat dem. Sedan börjar du följa dem som gillat bilden. Anledningen till varför man vill följa dem som gillat bilden är att de engagerar sig i din typ av innehåll. 

Efter att du börjat följa massa folk så är det bara att vänta. Folk kommer att börja följa dig tillbaka men tänk på att de kan sluta följa dig efter ett tag. Därför är det viktigt att ditt innehåll är bra så att de inte tröttnar på dig. 

Börjar du följa för många på kort tid så riskerar du dock att bli bannad av Instagram i några dagar. För att vara säker brukar jag följa ungefär 25 personer per timme.

3. Använd geotaggar

Förutom att hashtagga dina bilder så kan du också geotagga dem. Att geotagga dina bilder innebär att du skriver in vart bilden är tagen, exempelvis stadens namn. Geotagga ditt innehåll kan du göra både på stories och på vanliga bilder. 

När folk sedan söker på olika platser så kommer dina bilder att dyka upp. Det innebär att dina bilder blir sedda av fler personer och förhoppningsvis får du nya följare. 

Lokala företag får ut mest av att geotagga då det troligtvis bara är lokala personer som söker på en viss plats. Det innebär att de som söker på platsen är potentiella kunder för dem.

4. Placera dina stories i höjdpunkter

Man kan placera sina stories i höjdpunkter som syns när någon går in på din profil. Dessa höjdpunkter kan du döpa till något lämpligt. 

När folk går in på din profil så kan de se dessa höjdpunkter. I höjdpunkterna bör du därför lägga in dina bästa stories för att visa dig från din bra sida. Genom höjdpunkterna kan du alltså visa upp ditt bästa innehåll och på så vis få nya följare. 

Höjdpunkter är inte något som kommer att ge dig gigantiskt med följare men det tar inte heller så lång tid att sätta upp. Dessutom är det rätt kul att kunna samla alla sina bästa stories så att man kan gå igenom dem senare.

5. Följ trender

Det är nästan alltid någon trend som är igång på sociala medier. Dessa trender är guld för dig. 

Trenderna gör det möjligt för dig att bli upptäckt för många nya personer. Trenderna kan exempelvis handla om att man gör någon dans till en låt. Förutsatt att trenden passar din målgrupp så bör du hoppa på den. Chansen är stor om du hoppar på trenden att du också syns för många fler som sedan börjar följa dig. 

Se dock till att trenden faktiskt är något som din målgrupp gillar. Att få följare som gillar inläggen du gör om trenden men inte dina andra inlägg är inte bra. Då kommer dina likes på nästkommande bilder vara låga men följarantalet högt och det ser inte snyggt ut.

6. Använd giveaways för att få fler följare på Instagram

Vill man få fler följare på Instagram så är tävlingar eller giveaways som det också kallas är något som brukar funka bra. Tävlingar som går ut på att man ska tagga några vänner i kommentarsfältet är att rekommendera.

När folk taggar sina vänner i kommentarsfältet så innebär det att de kommer att se ditt inlägg. Din följare är mest troligt i din målgrupp och därför är också vännerna det. Detta innebär att du syns hos massa nya folk i rätt målgrupp. Antagligen börjar några kolla på dina andra bilder och gillar de vad de ser så börjar de följa dig. 

En del kör tävlingar där man behöver följa dig för att vara med i tävlingen. Det kan vara bra då du lär få många nya följare. Efter tävlingen är över så lär de allra flesta sluta följa dig så många kommer att försvinna. Kvar blir iallafall en del och det är därför många använder sig av att man behöver följa dig för att vara med i tävlingen. 

Instagram har också en del riktlinjer för marknadsföring så det kan vara bra och skumma igenom dem.

Se till att gå med i vårt nyhetsbrev för att lära dig mer om hur du kan tjäna pengar digitalt!

7. Lägg ut bilder ofta och regelbundet

Att ha regelbundet lägga ut inlägg på Instagram är A och O för att du ska få fler följare. De som följer dig vet då att du lägger ut nya bilder kontinuerligt och att du inte bara lägger ut då och då. Märker dem att du bara lägger ut någon enstaka gång per månad så kommer de inte vilja följa dig eller fortsätta följa dig. 

De allra flesta är inne på Instagram mellan kl 18 och 21. Det är alltså då som du bör lägga ut dina inlägg för att få maximalt med engagemang från dina följare och andra. Har du ändrat ditt konto till “företagskonto” så kan du se statistik från dina följare. Då kan du se när de är som mest aktiva på Instagram och massa annat. Utnyttja den information när du lägger ut bilder. 
Många lägger ut alldeles för sällan på Instagram, det är ett av de vanligaste misstagen. Mer om hur ofta man ska lägga ut på Instagram hittar du här.

8. Håll dig till en nisch

När jag börjar följa någon så gör jag det för att jag vill se vad du lägger ut i framtiden. Dessa bilder förväntar jag mig också att de är liknande de bilder som du tidigare lagt upp. Så tror jag många tänker. 

Det är därför viktigt att du håller dig till din nisch och inte lägger upp allt möjligt. Folk följer dig för att de gillar vad du lagt ut hittills och de vill därför se vad du lägger ut i framtiden. Har du då en uttalad nisch eller tema för ditt konto så är det viktigt att hålla dig till det annars riskerar du att förlora följare.

9. Ditt flöde och profil

För att du ska kunna få fler följare på Instagram så behöver ditt flöde och profil se bra ut. Det första personen som klickar in på din profil ser är din profilbild och dina 9 senaste inlägg. 

Dina 9 senaste inlägg är oerhört viktigt att de passar in bra och inte ser fula eller dåliga ut. De inläggen är trots allt en av sakerna som folk ser först och det är därför där som du kan locka de till att börja följa dig.

Dina senaste inlägg bör därför visa upp ditt konto från sin bästa sida. För att göra detta kan man använda olika filter eller färger. Det viktigaste är trots allt att det inte ser fult ut. Det är också viktigt att personen som landar på din profil ser att alla dina inlägg är inom en och samma nisch eller område. Ifall de ser något totalt random som inte har något med din nisch att göra så lär de bli fundersamma.

10. Interagera med dina följare

Att interagera med dina följare innebär att du svarar på kommentarer och liknande. Interagera med dina följare är viktigt av två anledningar. 

Den första är att det får dina följare att fortsätta följa dig och vara lojal mot dig. Svarar du inte på kommentarer eller engagera dig med dina följare så kommer de sluta följa dig då de inte får någon uppmärksamhet. Folk älskar att få uppmärksamhet i denna ytliga värld och de hatar att bli ignorerade. 

Den andra saken är att folk som ännu inte följer dig ser att du är engagerad med dina följare. Det kommer att göra att deras syn av dig blir väldigt bra. Folk gillar folk som tar sig tid och svara på kommentarer eller gilla följarnas bilder. Att göra dessa saker innebär att även folk som inte följer dig får en väldigt bra syn av dig. Det är inte omöjligt att de också börjar följa dig på grund av det.

Oliver

2 reaktioner på ”Hur får man fler följare på Instagram?”

  1. Pingback: Hur ofta ska man lägga ut på instagram? - digital-inkomst.se

  2. Pingback: Hur får man fler likes på Instagram? 11 tips - digital-inkomst.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *