extra inkomster – 20 Tips

Att skaffa extra inkomster är något som många hade velat göra. Men på vilket sätt kan man skaffa sig en extra inkomst? Jag gjorde lite sökningar och här listar jag de bästa som jag hittade.

1. Bli frilansskribent

Om detta ska bli en av dina extra inkomster så bygger det på att du gillar att skriva texter. Det finns flera olika sidor där du kan erbjuda dina tjänster. Det största företaget är fiverr men där finns det inte så många som söker svenska skribenter.

2. Sälj andras produkter

Är du bra på att snacka med folk? Då kanske du ska sälja andras produkter. Ju mer du säljer ju mer tjänar du. En väldigt bra extra inkomst för den som är bra på att sälja och det är relativt lätt att börja. Kanske kan du börja jobba extra som telefonförsäljare?

3. Dropshipping

E-handel är på frammarsch och det lär bara bli större och större. Dropshipping innebär att du bygger en butik på internet där du säljer någon annans produkt. När kunderna sedan betalar dig så beställer du den här produkten av den som gör produkten. Produkten skickas sedan till kundens adress. Eftersom du tar ett högre pris än vad du sedan behöver betala till den som producerar produkten så tjäna du mellanskillnaden. Oftast så produceras produkterna i Kina vilket innebär att du kan få en väldigt bra marginal om du lyckas sälja den.

4. Kör extra med Uber

Gillar du att träffa nytt folk samt köra bil så är Uber en väldigt bra möjlighet. Det är väldigt flexibelt eftersom du kan jobba när du vill och hur mycket du vill. Även om du bara arbetar några timmar i veckan så kan det ändå bli en ganska bra summa som du kan plocka ut varje månad.

5. Köp billigt och sälj dyrt

Ett gammalt uttryck som fortfarande är aktuellt. Kan du köpa en produkt billigare än vad du säljer den för så kommer du att tjäna pengar. Vart kan man då göra detta? Några exempel är facebook och blocket. Kolla gärna upp samma eller liknande produkter när de har sålts. Hur mycket säljer de för och finns det stor efterfrågan?

6. Starta din egna blogg

Har du saker som intresserar dig så kan du helt klart också blogga om det. Lyckas du driva trafik till din blogg så får du dessutom betalt. Du kan tjäna pengar på din blog på flera olika sätt. Det vanligaste är annonser men samarbeten är också en bra inkomstkälla. 

Detta är också en extra inkomst som du kan ha passivt. När du väl har skrivit ett antal artiklar så kan du låta sidan vara och ändå få trafik. Detta förutsätter dock att du är bra på att skriva texter och fånga läsarens intresse.

7. Streama på Twitch

Är du bra på att spela spel samtidigt som du gillar att underhålla folk? Då är streaming på Twitch något för dig. Att streama på Twitch går ut på att du samtidigt som du spelar ett spel på datorn eller tvn också underhåller tittarna. På tittarnas skärm visas alltså det du gör inne på spelet och om du vill kan även du själv synas på deras skärm. Det kan dock ta lång tid innan du får tittare då Twitch är en plattform där det går segt att växa om du precis börjat.

8. Starta en Youtube kanal

Startar Youtube appen

Gillar du att synas framför kameran? Då är nog Youtube något för dig. Nästan alla vet vad Youtube är nu för tiden och fler och fler börjar kolla på det. Lyckas du dessutom få en viral video, en video som alltså sprids på nätet och får väldigt många visningar. Så kan din kanal explodera under en natt.

9. Jobba som intervjuare

Många företag söker folk som vill intervjua folk. Arbetet går ofta ut på att genom telefon, möten eller att haffa folk på stan så ska du ställa en del frågor till dem. Ett av företagen som anställer intervjuare är SIFO. Se dock till att hamna hos en seriös aktör då det kan finnas en del som inte är seriösa inom denna bransch.

10. Mystery Shopper

Ifall du gillar att shoppa så är detta något för dig. Jobbet går ut på att du besöker butiker och där utför en del saker som du sedan ska rapportera om. Det kan handla om allt från att ställa vissa frågor till personalen till att testköra bilar. Varför är företag då beredda att betala för det här? De vill veta hur kundbemötandet går och därför är de redo att utföra dessa anonyma kundbesök. Många som har gjort detta säger att det är värt mödan. 

11. Svara på enkäter

Istället för att intervjua folk som jag har skrivit om innan kan du istället besvara frågor. Det bästa med detta är att du kan göra det i mobilen medans du ligger i soffan. Det finns flera olika sidor att registrera sig på och en av de är Mobrog. Enkäterna kan vara från allt mellan 2 minuter till 25 minuter och du får ungefär 1 krona per minut. Perfekt sätt att få en extra inkomst online då du kan jobba när du vill samt få en helt okej belöning för det. Pengarna kan du sedan ta ut genom Paypal eller genom presentkort.

12. Dela ut reklam

Detta är ett väldigt enkelt sätt att få en extra inkomst. Jobbet vänder sig främst till ungdomar men även folk utan arbetslivserfarenhet. Den största arbetsgivaren är Svensk Direktreklam. Jobbet går helt enkelt ut på att du inom ett visst område, delar ut reklam i brevlådorna och får betalt för det. Det ger inte jättebra betalt och vänder sig därför främst till ungdomar.

13. Jobba extra med läxhjälp

Det finns flera elever i allt i från lågstadie till högskola som är i behov av att få lite extra hjälp utanför skoltid. Denna hjälp utanför skoltid kan inte vanliga lärare göra utan det är där du kommer in i bilden.

14. Tjäna pengar på Cashback

Handlar du mycket online? Då är cashback något för dig. Det finns flera olika sidor som du kan gå med i och en av dessa är Mybonus. Registrerar du dig dessutom med min länk så får du 50 kr när du gör ditt första köp genom hemsidan. Vad innebär då cashback? Jo, det är när du handlar i utvalda butiker och får återbäring på dina köp. Vill du registrera dig på hemsidan som är helt gratis så kan du göra det här.

Detta kanske inte blir en inkomst i denna bemärkelsen men det innebär att du sparar pengar som du kan lägga på annat. Dessutom finns det erbjudande på sidan som faktiskt ger gratis pengar. Exempelvis så kan du köpa Dagens Industri för 1 krona och få 65kr i återbäring om du är noga med att säga upp den i tid. Du måste alltså vara strukturerad och säga upp den i tid innan den förnyas för en större summa. Se alltid till att läsa igenom dokument när du handlar online.

15. Bli stor på Instagram

Detta kommer att kräva en del arbete innan du kan börja tjäna pengar på Instagram. Det är dock fullt möjligt att bli stor på Instagram under relativt kort tid. Med hårt arbete och olika strategier samt bra bilder så växer du fort. Hur får man då betalt? Jo man gör samarbeten med företag där de betalar för att synas på ditt konto. Mer om hur du tjänar pengar på din Instagram har jag skrivit i ett tidigare inlägg som du kan läsa här.

16. Aktier och fonder

Detta tipset är mer tidskrävande än de andra tipsen. Att lära sig att handla med aktier och fonder är något som kan ta lite tid i början men som också ger väldigt bra med pengar när du väl lärt dig. De flesta svenskar har sina pengar på sparkonton, dessa sparkonton ger 0% ränta vilket innebär att med en inflation som är på 2% så förlorar man pengar. Att handla med aktier och fonder innebär oftast att du är långsiktig och räknar med ungefär 8% i avkastning årligen. Det gäller dock att vara försiktig vid handel med aktier och fonder då pengarna både kan öka och minska i värde.

17. Hyr ut på Airbnb

Har du ett sommarställe eller ett rum över? Då kan du hyra ut detta på Airbnb och få betalt när folk hyr av dig. Passar väldigt bra om du har ett sommarställe som du inte använder hela sommaren, då kan du hyra ut det, de månader som du inte är där. Detta är den perfekta extra inkomsten ifall du som sagt har något att hyra ut. Har du inte en hel bostad att hyra ut så kanske du har ett rum som du kan hyra ut?

18. Jobba som statist

Flera företag söker statister till filmer. Är du statist så innebär det att du finns med i skymundan och inte har några repliker i filmerna. Kanske ska de ha en scen på en tunnelbana? Då behövs det folk som är där för att det ska se realistiskt ut. Dessa personer säger ju ingenting men får ändå en summa för sitt jobb. Läs mer här.

19. Passa barn och husdjur

Passa Husdjur och få en extra inkomst

Gillar du barn? Gillar du husdjur? Då är detta något för dig. Kanske känner du också några med små barn eller en hund? Då kan du erbjuda dem att sitta barnvakt eller passa deras husdjur. Många personer har behov av att ha någon som passar deras barn och husdjur när de är iväg.

20. Starta eget företag

Detta är sättet som flest människor har blivit rika på. Har du en bra ide? Då är detta som klippt och skuret för dig. Många gånger går det också att  kombinera heltidsjobb med eget företag. Även om det kan vara slitigt så ger det en extra trygghet att fortfarande vara anställd samtidigt som man startar sitt egna företag. Så tänk ut en ide och våga ta klivet!

Jag har tidigare också skrivit artiklar om hur du kan tjäna pengar på Yotube och Podcast.

Tjäna Pengar På Podcast och Tjäna Pengar På Youtube – 5 Olika Sätt

Oliver

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *