entrepreneur, idea, competence

Aktieböcker – Bästa aktieböckerna 2021

Aktieböcker är en otroligt bra källa för att skaffa sig kunskap om hur aktier och aktiemarknaden fungerar. Jag har därför själv plockat fram några av mina favoriter och som jag tycker är läsvärda. Olika aktieböcker kan passa olika investerare och därför har jag delat upp böckerna i tre kategorier. Läs vidare för att se de bästa aktieböckerna 2021.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Här ser du de böckerna som jag tycker är de bästa aktieböckerna 2021 inom respektive ämne och som du absolut borde läsa ifall du vill lära dig mer om ämnet aktier. Det har varit svårt att bara välja ut 1 bok inom alla kategorier och därför har jag ännu mera boktips längre ner som du också borde kolla igenom.

Bästa aktieboken för nybörjare!

Bli rik och fri med aktier, skriven av Marcus Hernhag och Arne "Kavastu" Talving

Bästa aktieboken för dig med erfarenhet!

Investera som mästarna : från Aktiestinsen till Soros, skriven av Jonas Bernhardsson

Bästa aktieboken för utdelningsinvesterare!

Den enkla vägen bli rik på aktieutdelning, skriven av Marcus Hernhag

Bästa aktieböckerna för nybörjare

Att läsa aktieböcker är nog det allra bästa sättet att få mycket kunskap kring aktier på om du är nybörjare. De flesta böckerna lär ut väldigt många olika saker, allt från strategier till vad du bör undvika.

Jag har även skrivit en liten guide om vad en aktie är som du kan läsa här.

Här kommer 3 stycken aktieböcker för nybörjare som jag gillar.

Bli rik och fri med aktier

En lättläst bok som är skriven av Marcus Hernhag och Arne “Kavastu” Talving två välkända personer inom finansvärlden. Budskapet i boken är att det inte är svårt att bli rik med aktier om man har tålamod och är sparsam. Dessutom bjuds det på egna historier från författarna. Boken passar inte dig som är på jakt efter snabba pengar utan passar den som vill investera långsiktigt.

Rich Dad, Poor Dad Vägen till ekonomisk framgång

Boken är skriven av Robert T Kyosaki och är en klassiker bland investerare. Boken lär dig hur ekonomin och aktiemarknaden fungerar. Den berättar också vad redan rika personer gör med sitt kapital för att bli ännu rikare. Genom att lära dig dessa saker så vill författaren att du ska bli ekonomiskt läskunnig och på så vis också bli ekonomiskt framgångsrik. Genom boken så får du hänga med i Roberts uppfostran och hur han lärde sig ekonomi och företagande.

Så här blir du miljonär i hängmattan

Boken är skriven av Per H Börjesson som är VD för investmentbolaget Spiltan. Boken går igenom grunderna i vad som krävs och enkla råd för att lyckas med ditt sparande. Boken riktar in sig mot den som vill bli miljonär utan att anstränga sig mycket. De råd som ges ut i boken är mycket bra och passar dig som vill spara långsiktigt.

Aktieböcker för dig med lite erfarenhet

Även när man har handlat med aktier ett tag så kan det vara bra att läsa lite böcker för att få ny kunskap. Man kan aldrig få för mycket kunskap. Det är kunskapen som kommer ge dig övertaget över andra som handlar med aktier!

Investera som mästarna : från Aktiestinsen till Soros

Den är skriven av Jonas Bernhardsson som är mycket kunnig. Boken lär dig vad alla duktiga investerare har gemensamt. För att göra detta så får du stifta bekantskap med några av de största investerarna genom tiderna. Boken visar också tydligt hur personligheten kan avgöra hur framgångsrik man blir på börsen. Vill du få en bra sammanfattning om vad de allra bästa investerarna gör så är denna bok något för dig.

The Intelligent Investor

Ett måste att läsa ifall du vill lära dig mer om investeringar. Warren Buffet har själv kallat den “By far the best book on investing ever written.” och det säger en hel del. En väldigt enkel sammanfattning av boken är att du inte kan låta nutiden påverka dina investeringar. Tyvärr finns boken inte på svenska men om du känner dig någorlunda bekväm med engelska bör du definitivt läsa denna boken.

Framgångsrik Aktiehandel – 10 vinnande strategier

Boken är ultimat för dig som är på jakt efter nya strategier. Det finns strategier för både den kortsiktige och den långsiktige investeraren. Boken är skriven av 3 kunniga herrar som har funnits i finansbranschen under lång tid.

Bästa aktieböckerna för utdelningsinvesterare

Att investera i aktier och vara på jakt efter utdelningen är något som fler och fler har fått upp ögonen för. Många gånger tänker man att man ska kunna leva på den utdelning man får. Här kommer några bra böcker om aktieutdelning.

Den enkla vägen bli rik på aktieutdelning

Boken är skriven av Marcus Hernhag som är en duktig och välkänd investerare. Han brukar bland annat ha en chatt på Privata Affärer varje fredag som är uppskattad. I boken går han igenom sin strategi och modellen som han använder sig av. Han går också igenom hur du steg för steg bygger upp din egna portfölj av stabila utdelningsaktier.

The dividend investor

Boken är till för dig som vill skapa en balanserad aktieportfölj som har aktieutdelning som en form av inkomstkälla. Boken är skriven av Rodney Hobson. Boken är laddad med egna erfarenheter och analyser.

Bra aktieböcker

Här kommer även några andra bra aktieböcker som jag inte riktigt kunde få in i någon av de andra kategorierna.

Den enkla vägen hitta världens bästa aktier

Boken är skriven av Marcus Hernhag och handlar om hur man hittar bra aktier. I boken guidar Marcus dig genom olika investerares strategier och hjälper dig sålla bland de.

Bli grymt rik på aktier!

Boken är skriven av Anders Haskel och passar den som är långsiktig. Anders är en mycket erfaren börsanalytiker och aktieanalytiker. I boken lyfter han fram de tankar han samlat på sig under 30 år i branschen. Bokens budskap är att du ska vara noga med analyser av aktier och fonder och att du sedan ska ha tålamod.

Tycker ni att det saknas någon bok så är det bara att kommentera så lägger jag in den!

/Oliver

7 reaktioner på ”Aktieböcker – Bästa aktieböckerna 2021”

  1. Pingback: Går det att bli rik på aktier och hur gör man? - digital-inkomst.se

  2. Pingback: Vad är en aktie? - digital-inkomst.se

  3. Pingback: Vad är en aktieutdelning och hur funkar det? - digital-inkomst.se

  4. Pingback: Börja med aktier - Aktier för nybörjare - digital-inkomst.se

  5. Pingback: Risk med aktier och aktiehandel - digital-inkomst.se

  6. Pingback: Fundamental analys för nybörjare - Aktieanalys - digital-inkomst.se

  7. Pingback: Hur många aktier ska man ha i sin portfölj? - digital-inkomst.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *